Nyt e-læringskursus hjælper med at hæve pattegriseoverlevelsen

PattegriseLIV udviklet et e-læringskursus, som sætter fokus på de daglige arbejdsrutiner i farestalden, og hjælper dig med at hæve pattegriseoverlevelsen.

Kurset er gratis og kan gennemføres i eget tempo og gå til og fra. Der er fokus på de helt små detaljer i de rutiner i farestalden, som har indflydelse på pattegriseoverlevelsen. Erfaringerne fra PattegriseLIV har vist, at der i flere besætninger kan forbedres detaljer i udførslen af de simple og basale rutiner. Det kan virke som enkel og kendt viden, men samtidig er det detaljerne, der gør forskellen på besætninger, der ligger i top og bund.

Anvendt viden og praktiske erfaringer i syv lektioner

De faglige budskaber i e-læringskurset tager udgangspunkt i best practice og samler anvendt viden og praktiske erfaringer, som kan tilpasses og anvendes i den enkelte besætning. Kurset består af syv lektioner med fire til seks underemner, hvor man bl.a. kommer igennem videoklip, billeder, tekst og opgaver. De syv lektioner er inddelt i:

  1. Klargøring af faresti
  2. Faringsforløbet
  3. De første kritiske timer
  4. Strategier for flytning
  5. Sundhed
  6. Faste rutiner
  7. Fodring i farestalden

Målgruppen er alle, der passer farestald – også erfarne medarbejdere.

Prøv kurset

E-læringskurset er tilgængeligt på både dansk og engelsk. Hvis du vil prøve farestaldskurset, kan du finde begge udgaver ved at​ klikke ind på dette link: https://kurser.seges.dk. Her skal du oprette dig som bruger, og derefter tilmelde dig kurset "PattegriseLIV – farestaldskursus".